MOLDENERGY
MOLDENERGY
28.03.2024 - 31.03.2024
Expoziţie internaţională specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu gaze, echipamente de condiţionare a aerului, ediţia a XXV-a
Până la începerea expoziției au rămas zile: 0
(CIE "MOLDEXPO" SA)
Totalurile expoziției MOLDENERGY2017
2017-03-27 14:39:08

S-a încheiat ediția a XXI-a a Expoziției internaționale specializate de tehnologii de conservare a energiei, instalații termice și de alimentare cu gaze, echipamente de condiționare a aerului MOLDENERGY-2017.

MOLDENERGY-2017, singurul proiect expozițional care prezintă cele mai recente realizări în domeniul tehnologiilor de economisire a energiei și a tehnologiilor energetice avansate, s-a desfășurat în perioada 22-26 martie, la Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo.

Organizator: C.I.E. "Moldexpo" S.A.

Suport oficial: Ministerul Economiei al Republicii Moldova.

În acest an, 79 de companii din Belarus, Moldova, Rusia, România și Ucraina au prezentat noile sale elaborări și tehnologii. 32 de companii au participat pentru prima dată la expoziția Moldenergy.

Expoziția s-a defășurat pe o suprafață expozițională de 3000 mp. Aceasta a fost vizitată de 8100 de persoane din Germania, Țările de Jos, Republica Moldova, România, Italia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Cehă. 90% dintre vizitatori sunt profesioniști în domeniu, inclusiv directori, manageri, administratori, ingineri, constructori, electricieni.

Partenerul oficial al expoziției, Agenția pentru eficiență energetică, a prezentat la expoziție „Atlasul resurselor energetice eoliene ale Republicii Moldova.“ Atlasul are forma unei hărți interactive, unde în timp real sunt prezentate măsurătorile puterii vântului la altitudini de 50, 100 și 150 de metri, efectuate în întreaga țară. Prezentând Atlasul la standul Agenției, Ion Cozma, directorul general interimar al AEE, a declarat că, potrivit studiilor și a datelor hărții interactive «Moldova are potențialul de a produce energie electrică folosind turbine eoliene. Pe aproximativ 6,8% din teritoriul Moldovei pot fi construite stații eficiente de energie electrică eoliană.»

Partenerul oficial al MOLDENERGY-2017, compania IDomus, a prezentat proiectul primului bloc de locuințe „Casa inteligentă“ în Moldova, al cărui subsisteme de bază oferă o funcționare sigură și eficientă energetic a complexului rezidential.

Una dintre cele mai importante secțiuni ale expoziției a fost „Surse regenerabile de energie“. În acest an, participanții MOLDENERGY au prezentat o serie de inovații în acest domeniu. Astfel, compania Cvadro Term SRL a expus pompa de caldură geotermală Diplomat Invertor cu compresor inverter Danfoss, compania Global Geosolar SRL a auds la expoziție pompe de căldură geotermale de marca  suedeză NIBE.

Printre sursele regenerabile o mare atenție este acordată energiei solare ca direcție principală de dezvoltare a energeticii. Firma Oguzenergy SRL a prezentat instalațiile solare SOLER, iar compania Prom Solar SRL familiariza vizitatorii cu captatoarele solare SOLAR FOX foarte economice și sigure.

Au fost prezentate noutăți în domeniul tehnologiilor de economisire a energiei. Compania K-Flex Ukraina în premieră la expoziție a prezentat o nouă generație de materiale termoizolante, în special din cauciuc spumant, precum și rulouri și tuburi de izolare. Soluțiile sale în construcția de spații rezidențiale izolate termic a prezentat compania Geotermal SRL.

O gamă largă de oferte au expus participanții segementului de electrotehnică, inclusiv echipamente de control și scule electrice. O serie de companii au prezentat sisteme de ventilație și climatizare de la mărci, cum ar fi Toshiba și Skyworth.

Compania Odeskabel Moldova a prezentat o noutate pe piața echipamentelor de instalații electrice a Moldovei - un sistem inovator electric și de informare Valena Life și Valena Allure pentru clădiri, ca parte a sistemului „Casa inteligentă“. Sistemul reprezintă un set complet de întrerupătoare și prize, cu cadre exclusive și soluții eficiente pentru casă și birou.

În cadrul programului de afaceri al expoziției au avut loc două seminarii. Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat un seminar privind dezvoltarea resurselor în domeniul energiei eoliene. La seminar au participat potențiali investitori, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, profesioniști ai companiilor energetice, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și asociații profesionale. În plus, au fost prezentate echipamente de economisire a energiei de la compania Di & Engineering Trade S.R.L.

Opiniile participanților:

«Scopul participării uzinei noastre la expoziție a fost de a găsi parteneri noi - cumpărători angrosiști pe piața Moldovei. Vreau să menționez că standul nostru a fost vizitat de publicul nostru țintă - reprezentanți ai companiilor de construcții, designeri, arhitecți. Statutul expoziției de platformă profesională s-a dovedit a fi adevărat - am ajuns la o serie de acorduri privind încheierea contractelor, evenimentul a fost vizitat de un număr mare de profesioniști din branșă. Vreau să le mulțumesc reprezentanților Moldexpo pentru  organizarea excelentă a expoziție și, nu în ultimul rând, pentru promovarea activă a acestuia în mijloacele mass-media».

Serghei Șceglov, specilist marketing și publicitate, ОАО Минский завод отопительного оборудования

«La expoziția MOLDENERGY-2017 am prezentat o nouă generație de materiale de izolare termică, așa că am mizat pe prezența publicului nostru - designeri, companii de instalare. Rezultatele au depășit așteptările, cu excepția vizitatorilor din grupul țintă, standul nostru a fost vizitat și de clienții interesați de produs. Suntem foarte mulțumiți de participarea la expoziție, precum și de organizarea acesteia».

Victor Gafinciuc, reprezentant pentru regiunea de sud al companiei K-Flex Ukraine (Ucraina)

«Scopul prezenței noastre la expoziție a fost analiza pieței locale și găsirea distribuitorilor în Moldova. MOLDENERGY, fiind un eveniment profesional, ne-a oferit oportunitatea de a colecta contactele necesare, de a purta negocieri cu clienți potențiali. Eficiența participării este evidentă, o să ne ocupăm acum de studierea informațiilor obținute și a contactelor. Mulțumim echipei Moldexpo pentru organizarea excelentă a expoziției».

Nadejda Cecareva, director exporturi, compania VentArt Group OOO (Rusia)

«Prezentând vizitatorilor noua linie de produse electrotehnice de la producători spanioli și polonezi, ne așteptam să vedem la stand nu doar consumatori finali. Scopul a fost de a prezenta noile produse profesioniștilor. Buna organizare și statutul de eveniment  profesional ne-au permis să stabilim contacte de afaceri cu firme electrotehnice, magazine. Sstandul nostru a fost vizitat de mulți clienți interesați de produsele noastre. Chiar dacă participăm la expoziție prima dată, rezultatele au fost foarte bune».

Oleg Leșcenko, fondatorul SC Vicolcom SRL

«Participarea companiei noastre la expoziție este  pe deplin justificată! Am stabilit contacte cu specialiști, am văzut interesul pentru sistemele de ventilație furnizate de noi. Cred că expoziția MOLDENERGY este o bună oportunitate de a promova produsul printre experții din domeniu».

Aurelia Catană, directorul companiei Geotermal-AV SRL

«Compania noastră participă la mai multe expoziții organizate de Moldexpo. Obiectivul nostru este de a obține clienți noi, precum și de a informa publicul nostru despre avantajele folosirii cazanelor pe combustibil solid pe care le promovăm. Cazanele s-au bucurat de cerere, respectiv, putem spune că, ne-am realizat scopul. Am observat un număr sporit de specialiști la expoziție, ceea ce ne motivează să participăm și în continuare la astfel de evenimente profesionale».

Radu Pulbere, manager, compania Stafolet SRL

Opiniile vizitatorilor profesioniști:

«Apreciez expoziția, pentru că aici poți să întâlnești profesioniști din branșă și reprezentanți ai industriilor conexe, precum și experți din domeniul construcțiilor pentru a discuta tendințele și inovațiile. Și este foarte bine că expoziția MOLDENERGY se desfășoară în paralel cu MOLDCONSTRUCT. Compania noastră, de exemplu, e mai mult antrenată în lucrări de finisare, dar la MOLDENERGY putem vedea modele noi de scule electrice necesare în activitatea noastră».

Andrei Caraca, șef secție vânzări materiale de construcții și finisaje, fabrica Фаворит (Tiraspol)

«Firma noastră activează în domeniul energiei solare și eram curios sa aflu ce produse noi prezintă participanții MOLDENERGY. A fost foarte interesant și informativ să discutut cu colegii din Republica Moldova problemele auditului energetic, unde se planifică a fi instalate centrale solare. Judecând după ofertă, energia solară în Moldova devine tot mai populară, ne vom gândi dacă are sens să intrăm pe piața Moldovei ».

Alexandr Bosac, directoru companiei Энергопартнер Инжиниринг (Ucraina)

«Compania noastră este specializată în fabricarea și furnizarea de echipamente electrice de tensiune medie și înaltă. Scopul vizitei mele la MOLDENERGY a fost de a mă familiariza cu ofertele companiilor moldovenești de pe segmentul nostru de afaceri, stabilirea contactelor cu experții din domeniu. Vreau să menționez că expoziția este un loc propice pentru a construi relații de afaceri durabile și a menține imaginea companiei».

Gabriel Drobot, director departament tehnic compania Electroalfa (România)

S-a încheiat ediția a XXI-a a Expoziției internaționale specializate de tehnologii de conservare a energiei, instalații termice și de alimentare cu gaze, echipamente de condiționare a aerului MOLDENERGY-2017.

MOLDENERGY-2017, singurul proiect expozițional care prezintă cele mai recente realizări în domeniul tehnologiilor de economisire a energiei și a tehnologiilor energetice avansate, s-a desfășurat în perioada 22-26 martie, la Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo.

Organizator: C.I.E. "Moldexpo" S.A.

Suport oficial: Ministerul Economiei al Republicii Moldova.

În acest an, 79 de companii din Belarus, Moldova, Rusia, România și Ucraina au prezentat noile sale elaborări și tehnologii. 32 de companii au participat pentru prima dată la expoziția Moldenergy.

Expoziția s-a defășurat pe o suprafață expozițională de 3000 mp. Aceasta a fost vizitată de 8100 de persoane din Germania, Țările de Jos, Republica Moldova, România, Italia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Cehă. 90% dintre vizitatori sunt profesioniști în domeniu, inclusiv directori, manageri, administratori, ingineri, constructori, electricieni.

Partenerul oficial al expoziției, Agenția pentru eficiență energetică, a prezentat la expoziție „Atlasul resurselor energetice eoliene ale Republicii Moldova.“ Atlasul are forma unei hărți interactive, unde în timp real sunt prezentate măsurătorile puterii vântului la altitudini de 50, 100 și 150 de metri, efectuate în întreaga țară. Prezentând Atlasul la standul Agenției, Ion Cozma, directorul general interimar al AEE, a declarat că, potrivit studiilor și a datelor hărții interactive «Moldova are potențialul de a produce energie electrică folosind turbine eoliene. Pe aproximativ 6,8% din teritoriul Moldovei pot fi construite stații eficiente de energie electrică eoliană.»

Partenerul oficial al MOLDENERGY-2017, compania IDomus, a prezentat proiectul primului bloc de locuințe „Casa inteligentă“ în Moldova, al cărui subsisteme de bază oferă o funcționare sigură și eficientă energetic a complexului rezidential.

Una dintre cele mai importante secțiuni ale expoziției a fost „Surse regenerabile de energie“. În acest an, participanții MOLDENERGY au prezentat o serie de inovații în acest domeniu. Astfel, compania Cvadro Term SRL a expus pompa de caldură geotermală Diplomat Invertor cu compresor inverter Danfoss, compania Global Geosolar SRL a auds la expoziție pompe de căldură geotermale de marca  suedeză NIBE.

Printre sursele regenerabile o mare atenție este acordată energiei solare ca direcție principală de dezvoltare a energeticii. Firma Oguzenergy SRL a prezentat instalațiile solare SOLER, iar compania Prom Solar SRL familiariza vizitatorii cu captatoarele solare SOLAR FOX foarte economice și sigure.

Au fost prezentate noutăți în domeniul tehnologiilor de economisire a energiei. Compania K-Flex Ukraina în premieră la expoziție a prezentat o nouă generație de materiale termoizolante, în special din cauciuc spumant, precum și rulouri și tuburi de izolare. Soluțiile sale în construcția de spații rezidențiale izolate termic a prezentat compania Geotermal SRL.

O gamă largă de oferte au expus participanții segementului de electrotehnică, inclusiv echipamente de control și scule electrice. O serie de companii au prezentat sisteme de ventilație și climatizare de la mărci, cum ar fi Toshiba și Skyworth.

Compania Odeskabel Moldova a prezentat o noutate pe piața echipamentelor de instalații electrice a Moldovei - un sistem inovator electric și de informare Valena Life și Valena Allure pentru clădiri, ca parte a sistemului „Casa inteligentă“. Sistemul reprezintă un set complet de întrerupătoare și prize, cu cadre exclusive și soluții eficiente pentru casă și birou.

În cadrul programului de afaceri al expoziției au avut loc două seminarii. Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat un seminar privind dezvoltarea resurselor în domeniul energiei eoliene. La seminar au participat potențiali investitori, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, profesioniști ai companiilor energetice, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și asociații profesionale. În plus, au fost prezentate echipamente de economisire a energiei de la compania Di & Engineering Trade S.R.L.

Opiniile participanților:

«Scopul participării uzinei noastre la expoziție a fost de a găsi parteneri noi - cumpărători angrosiști pe piața Moldovei. Vreau să menționez că standul nostru a fost vizitat de publicul nostru țintă - reprezentanți ai companiilor de construcții, designeri, arhitecți. Statutul expoziției de platformă profesională s-a dovedit a fi adevărat - am ajuns la o serie de acorduri privind încheierea contractelor, evenimentul a fost vizitat de un număr mare de profesioniști din branșă. Vreau să le mulțumesc reprezentanților Moldexpo pentru  organizarea excelentă a expoziție și, nu în ultimul rând, pentru promovarea activă a acestuia în mijloacele mass-media».

Serghei Șceglov, specilist marketing și publicitate, ОАО Минский завод отопительного оборудования

«La expoziția MOLDENERGY-2017 am prezentat o nouă generație de materiale de izolare termică, așa că am mizat pe prezența publicului nostru - designeri, companii de instalare. Rezultatele au depășit așteptările, cu excepția vizitatorilor din grupul țintă, standul nostru a fost vizitat și de clienții interesați de produs. Suntem foarte mulțumiți de participarea la expoziție, precum și de organizarea acesteia».

Victor Gafinciuc, reprezentant pentru regiunea de sud al companiei K-Flex Ukraine (Ucraina)

«Scopul prezenței noastre la expoziție a fost analiza pieței locale și găsirea distribuitorilor în Moldova. MOLDENERGY, fiind un eveniment profesional, ne-a oferit oportunitatea de a colecta contactele necesare, de a purta negocieri cu clienți potențiali. Eficiența participării este evidentă, o să ne ocupăm acum de studierea informațiilor obținute și a contactelor. Mulțumim echipei Moldexpo pentru organizarea excelentă a expoziției».

Nadejda Cecareva, director exporturi, compania VentArt Group OOO (Rusia)

«Prezentând vizitatorilor noua linie de produse electrotehnice de la producători spanioli și polonezi, ne așteptam să vedem la stand nu doar consumatori finali. Scopul a fost de a prezenta noile produse profesioniștilor. Buna organizare și statutul de eveniment  profesional ne-au permis să stabilim contacte de afaceri cu firme electrotehnice, magazine. Sstandul nostru a fost vizitat de mulți clienți interesați de produsele noastre. Chiar dacă participăm la expoziție prima dată, rezultatele au fost foarte bune».

Oleg Leșcenko, fondatorul SC Vicolcom SRL

«Participarea companiei noastre la expoziție este  pe deplin justificată! Am stabilit contacte cu specialiști, am văzut interesul pentru sistemele de ventilație furnizate de noi. Cred că expoziția MOLDENERGY este o bună oportunitate de a promova produsul printre experții din domeniu».

Aurelia Catană, directorul companiei Geotermal-AV SRL

«Compania noastră participă la mai multe expoziții organizate de Moldexpo. Obiectivul nostru este de a obține clienți noi, precum și de a informa publicul nostru despre avantajele folosirii cazanelor pe combustibil solid pe care le promovăm. Cazanele s-au bucurat de cerere, respectiv, putem spune că, ne-am realizat scopul. Am observat un număr sporit de specialiști la expoziție, ceea ce ne motivează să participăm și în continuare la astfel de evenimente profesionale».

Radu Pulbere, manager, compania Stafolet SRL

Opiniile vizitatorilor profesioniști:

«Apreciez expoziția, pentru că aici poți să întâlnești profesioniști din branșă și reprezentanți ai industriilor conexe, precum și experți din domeniul construcțiilor pentru a discuta tendințele și inovațiile. Și este foarte bine că expoziția MOLDENERGY se desfășoară în paralel cu MOLDCONSTRUCT. Compania noastră, de exemplu, e mai mult antrenată în lucrări de finisare, dar la MOLDENERGY putem vedea modele noi de scule electrice necesare în activitatea noastră».

Andrei Caraca, șef secție vânzări materiale de construcții și finisaje, fabrica Фаворит (Tiraspol)

«Firma noastră activează în domeniul energiei solare și eram curios sa aflu ce produse noi prezintă participanții MOLDENERGY. A fost foarte interesant și informativ să discutut cu colegii din Republica Moldova problemele auditului energetic, unde se planifică a fi instalate centrale solare. Judecând după ofertă, energia solară în Moldova devine tot mai populară, ne vom gândi dacă are sens să intrăm pe piața Moldovei ».

Alexandr Bosac, directoru companiei Энергопартнер Инжиниринг (Ucraina)

«Compania noastră este specializată în fabricarea și furnizarea de echipamente electrice de tensiune medie și înaltă. Scopul vizitei mele la MOLDENERGY a fost de a mă familiariza cu ofertele companiilor moldovenești de pe segmentul nostru de afaceri, stabilirea contactelor cu experții din domeniu. Vreau să menționez că expoziția este un loc propice pentru a construi relații de afaceri durabile și a menține imaginea companiei».

Gabriel Drobot, director departament tehnic compania Electroalfa (România)